lauantai 31. maaliskuuta 2012

PERKELE-BASSO

Moi! Blogi on muuttanut - en enää päivitä tätä. Siirrythän siis tänne! -Pitkävirta


Rästihommien ja muun kiireen kylkeen piti saada joku aikaa vievä proggis tulille, joten pistin Nannelta ostamani vanhan Arjan (Aria) kylmäks. Samalla vaivalla palottelin myös huippuhyvän stratoni.

Tää on Nanne.

Ja tää on Arja



Presari / Musicmaster -tyylinen basso ja reverse-headstock kutkuttelee mun estetiikantajua, joten em. mallien pohjalta piirtelin tämmösen kuvan


Kytkennäks valikoitui kolmiasentoinen kiertokytkin, johon tulee toiminnoiks OFF - ON - TÄYSII.

HEADSTOCK

Alottelin puuhastelun lavan muodonmuutoksella, koska uuden bodyn nyt tekee lapsikin, mut uuden lavan onnistumisen aste määrittelee paljon seuraavia mahdollisia toimenpiteitä. Kuten kaikki itseensä luottavat nikkaroijat, itsekin aloitin hommat tarvikekaupan kitti- ja tasoiteosastolta. Lasikuitu- ja muovikittipurnukat ei tosiaan jääneet kaappiin lojumaan.

Liikoja suunnittelematta päristelin Ariasta lavan katki tällä lailla




 ekaks olin tietty tehny ton korvaavan lapapalikan


liimaa väliin ja vanha lapa nysäks



reilusti kittiä perään



BODY

Nanne teki joskus aikoinaan bassoa, mutta luovutti sittemmin tekemänsä liimalevyn mun bassonrakenteluun. Väittää, että puut on koivua. Vähän epäilen. Kanteen valkkasin varastosta jonkun lankun. Saatto sekin olla koivua. Epäilen tätäkin.

Kansi

Homma olis ollu paljon helpompaa, kun olis kittiosastolta menny suoraan jyrsinteräosastolle. Onneks kaikki tää käsin taltattu ryönä jää piilottelemaan konehuoneeseen. Kaulataskun tosin sain jyrsittyä, ja siitä tuli erittäin hyvä.


Osien mallailua ja kannen kittaukset


Kuumottavin vaihe, koriste-upotuksen jyrsintä. Pajan vanha käsijyrsin on pelottava laite, useasti meinannu tappaa ihmisiä. Reilusti vaan palikoita mallineen ympärille, niin ei synny irtosormia.


Upotuksesta tuli yllättäen aika onnistunut. Oli pakko laittaa yks kieli kiinni fiiliksen takia. Ei tällä tietenkään vielä kauheesti pläigätä.




Nyt ne hengaa kylppärissä ekan maalikerroksensa alla. Pintakäsittelynkään suhteen ei hifistellä, vaan suditaan huolella valitun sävyistä miranolia päälle. Sain muutes purnukan -30%, ai että! Hyvää halvalla.




Jatkuu...

1 kommentti: