lauantai 8. tammikuuta 2011

"AKUSTOINTIA"

Moi! Blogi on muuttanut - en enää päivitä tätä. Siirrythän siis tänne! -Pitkävirta


Kotistudion tai treenikämpän tekeminen vähemmän kaikuisaksi ei oo rakettitiedettä. Todellinen akustointi taas on tarkkaa mittailua ja kikkailua taajuusvasteen ja vaimennusmatskun kanssa. Ajattelin jakaa pari riviä oman kotistudioni yksinkertaisesta ja edullisesta demppauksesta.



mitä tarvitsin:
-lasivillaa (100mm)
-raakalautaa 22x100mm
-jätesäkkejä
-jesaria & liimaa
-ruuveja, proppuja
-porakoneen
-rautalankaa, ketjua
-kangasta
-nitojan + sinkilöitä
-asennusjuomaa
-kaverin

Ekaks laitoin lasivillalevyt jätesäkkeihin, jotka suljin jesarilla ja tein pienen viillon säkkiin. Tästä viillosta käsin imuroin ylimääräisen ilman pois ja suljin viillon teipillä. Säkittämisellä oli tarkoitus estää villaa pölisemästä ympäri kämppää. Toiset väittävät, ettei villa karkaa kankaan läpi huoneilmaan, mutta paneelin takaosan jäädessä avoimeksi päätin varmistaa, ettei levy päästele hiukkasia keuhkoon.

villan säkitys
 
säkitetty villalevy
Tein levyille simppelit mutta jämäkät kehykset 22x100 laudasta villalevyn mittojen mukaan. Seuraavaksi pingotin ja nidoin kankaan kehykseen - tässä olis mahdollista ryssiä paneelin ulkonäkö, mutta huolella pingotellen ja taitellen siinäkin voi epäonnistua. Perus puuvillalakana tuli halvemmaks kuin kangaskaupan halvin puuvillakangas. Jotkut tykkää akustointihommissa molton-kankaasta, mutta hintavertailussa se hävis pystyyn tarjouslakanalle.
kehys, kangas ja villa

Säkitetty villalevy sisään ja seuraavaa paneelia kyhäämään. Ekan onnistuneen dempparin jälkeen avataan asennusjuoma ja tehdään muutama paneeli lisää. Levyt ripustin seinälle rautalangalla taulutyylisesti, kattoon paneeli ripustui ketjun, koukkujen ja Taffen (kuvassa) avulla.


Akustiikkalevy toimii samalla kattolampun varjostimena kiitos alumiinifolion ja reikäsahatun boolikulhon. Alla paneelit seinälle ripustettuna. Vaateripustimet ei oo tässä välttämättömiä.



Kuuden paneelin verran puuhasteltuani ripustin jäljelle jääneet neljä säkitettyä villalevyä kehyksettöminä toista seinää peittävän verhon taakse. Huonekaiku on nyt kuoletettu erittäin hyvällä hinta-demppaussuhteella!

Lisää kuvia näätä-studiosta!
___________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti